Periodieke controle bij kinderen

Zorg ervoor dat u regelmatig met uw kind bij ons komt. Het doel is namelijk om het kind spelenderwijs aan de tandarts te laten wennen. Wij kunnen ten alle tijde een ‘wenafspraak’ inplannen. Hoe regelmatiger u komt, des te fijner het voor het kind is. De tandarts raadt dan ook aan om vanaf het doorbreken van de eerste tand al naar de tandarts te komen.
Met behulp van een spiegeltje of een tandenborstel beginnen we om bijvoorbeeld eerst met het tellen van de tandjes.

 

Basisverzekering

Kindertandheelkunde valt tot 18 jaar in de basisverzekering en is dus volledig vergoed. Ons advies is om minimaal elk half jaar voor controle met uw kind naar de tandarts of mondhygiënist(e) te gaan ook al gaat u zelf 1x per jaar. In sommige situaties is het nodig uw kind vaker te zien. Bijvoorbeeld wanneer de kans op het ontstaan van gaatjes groot is.

Waarom een periodieke controle laten uitvoeren bij Kesseler Lock?

Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde en zijn hierdoor altijd in staat om het beste advies te geven. Tevens hoeven wij niet door te verwijzen naar andere klinieken en bent u hierdoor sneller van uw pijn of probleem af.

  • Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn nauw betrokken bij onderzoek.
  • Onze kliniek Tandheelkundige Implantologie in Amsterdam is al dertig jaar toonaangevend. Gebruik onze uitgebreide expertise.
  • Verder beschikken we over de beste apparatuur.
  • Bij het voorkomen en genezen van problemen in de mond geeft kwaliteit de doorslag. 

Veel gestelde vragen

Wanneer kinderen elektrisch poetsen leuk vinden is het een extra motivatie om dagelijks goed te poetsen. Voor een kind ermee gaat poetsen is het wel van belang uit te leggen hoe de elektrische borstel gebruikt moet worden.

Pas rond het 10e jaar is de fijne motoriek zo goed ontwikkeld, dat een kind echt zelf goed kan poetsen met een handborstel, dus raden wij bij jongere kinderen aan goed te blijven controleren. Met een elektrische borstel kunnen kinderen iets eerder zelfstandig beginnen met poetsen, maar een extra controle kan nooit kwaad.

In bijna alle levensmiddelen zitten suikers en zuren. Als het gebit tussen de eet- en drinkmomenten genoeg tijd krijgt om te herstellen zullen er geen gaatjes komen. Als kinderen vaker dan 6 keer per dag eten of heel erg langzaam eten, zijn er voortdurend suikers en zuren in de mond en krijgt het gebit onvoldoende mogelijkheid om te herstellen. Zo komen er sneller gaatjes.

Een onbehandeld gaatje in het melkgebit kan tot op het moment van wisselen blijven zitten en kan behoorlijk pijn gaan doen, en de blijvende kies die er onder zit kan dan beschadigen door de ontsteking.

Meet weten? Plan een advies gesprek