Parodontitis behandeling

Het is uitermate belangrijk dat parodontitis op tijd wordt behandeld. Als ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, zal de ontsteking in de tandvleesrand verergeren en zich uitbreiden naar het kaakbot. Deze voortschrijdende ontsteking (parodontitis) kan er op termijn voor zorgen dat er veel kaakbot wordt afgebroken. Dit kaakbot keert nooit meer terug.

Het ontstaan van parodontitis

Een ontsteking van de tandvleesrand wordt veroorzaakt door bacteriën, deze zijn te vinden in tandplak. Dit tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig gaat vastzitten aan de tanden en kiezen. Hierop kan dan weer een nieuw laagje plak worden gevormd. Een ontsteking van het tandvlees kan zich uitbreiden naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen. Hierdoor zal het tandvlees gaan loslaten van de tanden en kiezen. In de ruimte die hierdoor ontstaat kan zich weer tandplak gaan vormen. Door dit tandplak verplaatst de ontsteking zich verder de diepte in.

De behandeling van parodontitis

Tijdens de behandeling kan ervoor gezorgd worden dat tanden en kiezen behouden kunnen worden. Door middel van een goede mondhygiëne kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan de behandeling en genezing van parodontitis. Met ragers en tandstokers kan er tandplak tussen tanden en kiezen worden verwijderd. De tandarts zal tandplak en tandsteen verwijderen in de diepere ruimtes met een professionele gebitsreiniging.

Door deze combinatie verdwijnt de ontsteking meestal en hecht het gezonde tandvlees zich vast aan kiezen en tanden. Mochten bepaalde ruimtes voor de tandarts te moeilijk zijn om te bereiken, dan kan er een flap-operatie worden uitgevoerd. Hierbij wordt het tandvlees losgemaakt en opzijgeschoven. Vervolgens wordt het ontstoken weefsel verwijderd. Deze behandeling wordt uiteraard uitgevoerd onder verdoving.

Waarom parodontitis laten behandelen bij Kesseler Lock?

  • Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn nauw betrokken bij onderzoek.
  • We beschikken over de beste apparatuur.
  • Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde. Hierdoor kunnen wij elke situatie goed inschatten en verhelpen.
  • Kesseler Lock vindt het begeleiden van de patiënt het belangrijkste aspect. Zo doen wij ook uitgebreid aan voorlichting en angstbegeleiding.
  • Onze kliniek Tandheelkundige Implantologie in Amsterdam is al twintig jaar toonaangevend.