Nazorg

Koelen tegen zwelling. Na een mondheelkundige ingreep kan uw mond, wang of gezicht opzwellen. Om deze zwelling te verminderen of tegen te gaan kunt u een ijskompresse tegen uw gezicht aan houden op de plek waar u bent geholpen. Doe dit een half uur en na een half uur de kompresse weer terug in de vriezer. Probeer op deze manier in ieder geval 4 uur te koelen.

Roken

Het succespercentage van implantaten bij niet rokers is hoger dan bij rokers. Ook overmatig alcoholgebruik kan het succes van het implantaat nadelig beïnvloeden. Roken heeft een negatieve invloed op de wondgenezing. Het spreekt daarom voor zich dat roken sterk wordt afgeraden, zeker in de heelfase.

Poetsen

Implantaten worden bijna altijd onder plaatselijke verdoving geplaatst. Het sneetje dat hiervoor in de kaak gemaakt wordt, zal worden dichtgemaakt met fijne hechtingen. Gebruik na de ingreep geen tandenborstel in het gebied waar u bent geïmplanteerd. Uw specialist geeft aan wanneer u in dit gebied weer kunt poetsen. De eerste uren na de ingreep mag u niet spoelen om nabloedingen te voorkomen. Probeer ook eten en drinken zo lang mogelijk op deze dag uit te stellen. Een dag later kunt u beginnen met spoelen met het opgegeven mondspoelmiddel.

Eten

Het is verstandig in ieder geval de eerste uren na de operatie niet te eten en te drinken. De eerste dagen zult u voorzichtig moeten zijn met vast voedsel. Maak al het eten fijn met behulp van een mixer en verwijder korsten van het brood. Wees voorzichtig met drinken van hete dranken, zeker zolang de verdoving nog niet is uitgewerkt.

Backup

Indien u bent geïmplanteerd en u maakt zich toch nog ernstige zorgen over het verloop na de ingreep, dan kunt u ons altijd bellen via het tandartsbemiddelingsbureau tel: 020-506 38 41. Zij zullen dan contact met één van ons opnemen, waarna wij u zullen bellen.