Mondhygiënist

Wilt u een gezonder gebit? Dan is het aan te raden om regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Op deze pagina leggen we uit wat een mondhygiënist doet en waarom het zo belangrijk is om er regelmatig één te bezoeken.

Wat doet een mondhygiënist?

Het doel van een mondhygiënist is om tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen. Dit doen zij door:

  • De mondsituatie in kaart te brengen. Hierbij wordt gelet op tandheelkundige afwijkingen.
  • Voorlichting en instructies te geven over de verzorging van het gebit. Zoals het optimaal gebruiken van tandenstokers en ragers.
  • Tandsteen, plaque en aanslag te verwijderen en worteloppervlakken glad te maken.
  • Uitgebreide voorlichting te geven over het ontstaan van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Dit is onze hoogste prioriteit. Wij willen u altijd voorzien van de beste uitleg en instructies. Op deze manier kunt u zelf al een aanzienlijk deel voorkomen.
  • Gebitsafdrukken te maken en bacterieel onderzoek te doen.
  • Gaatjes zelf te vullen.
  • Waar nodig een passend behandelplan op te stellen.

Waarom een mondhygiënist bezoeken?

De mondhygiënist is de professional op het gebied van mondverzorging. Veel problemen in de mond ontstaan door tandplak. Niet verwijderde tandplak kan tot tandsteen verkalken en hierdoor tandvleesontsteking veroorzaken en gaatjes. Door middel van een goede mondhygiëne kunt u de kans hierbij verkleinen. De mondhygiënist kan per patiënt bekijken wat de beste behandelmethode is en hoe deze problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Waarom uw mondhygiëne laten verzorgen door Kesseler Lock?

Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde en zijn hierdoor altijd in staat om het beste advies te geven. Kesseler Lock vindt het begeleiden van de patiënt het belangrijkste aspect. Zo doen wij ook uitgebreid aan voorlichting en angstbegeleiding. Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn actief betrokken bij onderzoek. Verder beschikken we over de beste apparatuur. Bij het voorkomen en genezen van problemen in de mond geeft kwaliteit de doorslag. Dit is ook gelijk de reden waarom wij veel BN’ers behandelen. Onze kliniek Tandheelkundige Implantologie in Amsterdam is al twintig jaar toonaangevend.