Verzorging van de prothese

Het is verstandig om na elke maaltijd en voor het slapen gaan de prothese zorgvuldig te reinigen. Gebruik een goede protheseborstel en (vloeibare) zeep en vergeet niet de binnenkant van de prothese te reinigen. Gebruik liever geen tandpasta, omdat dit teveel schuurt. Een schoon kunstgebit moet altijd glad aanvoelen. Soms kan het voorkomen dat zich tandsteen op het kunstgebit vormt. Dat is erg moeilijk te verwijderen. In dat geval kunt dus de prothese een nacht lang in de Dental Sonic Cleaner leggen met verdund schoonmaakazijn. (Let op: gebruik keukenazijn. Geen schoonmaak- azijn!). ’s Ochtends kunt u het tandsteen van de prothese afborstelen (Lostrillen als u een trilbakje heeft). Leg het kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

mondhygiëne

Het is heel belangrijk om het tandvlees rondom de implantaten, alsmede de implantaten zelf en de constructie die daar op gemaakt is, zo schoon mogelijk te houden. Met behulp van de mondverzorgingsproducten die vandaag de dag te koop zijn, bent u in staat om schadelijke bacteriën die problemen kunnen veroorzaken, tot een minimum te beperken. Een zorgvuldige mondhygiëne draagt bij aan jarenlang draagcomfort en een perfecte werking van uw implantaat.

Mondhygiëne kroon en brug

Voor kronen en bruggen op implantaten gelden alle regels voor het schoonmaken die ook voor natuurlijke tanden en kiezen gelden. Het is belangrijk om samen met uw tandarts of mondhygiëniste te bespreken wat voor uw situatie de beste manier is.

Electrisch poetsen of met een handtandenborstel, het gebruik van ragertjes of alleen floss? Moet de dagelijkse mondhygiëne ondersteund worden met een mondspoelmiddel? Waarom moet ik ook mijn tong poetsen? Met welke tandpasta moet ik poetsen?
Al deze vragen kunnen door uw tandarts of mondhygiëniste worden beantwoord.