Chat with us, powered by LiveChat

kroon vervangen

Een kroon is een op maat gemaakt kapje dat over uw kies of tand wordt geplaatst. Dit gebeurt doorgaans wanneer de kies of tand zelf zodanig beschadigd is, dat deze niet meer gerepareerd of gevuld kan worden. Ook kan een kroon plaatsen cosmetische redenen hebben: bijvoorbeeld als u uw voortanden niet mooi meer vindt. 

Hoelang gaat een kroon mee?

De basis van een kroon kan bestaan uit duurzaam porselein, metaal of een combinatie hiervan. Een kroon vervangen is dus niet zomaar nodig: meestal kunt u er vanuit gaan dat deze 10 tot 15 jaar meegaat. Een belangrijk aandachtspunt is dat een kroon dikwijls op uw eigen tand of kies geplaatst wordt, wat betekent dat tandbederf nog steeds voorkomen moet worden. De duurzaamheid van uw kroon is dan ook in sterke mate afhankelijk van uw eigen mondhygiëne: zaken zoals wel of niet poetsen, roken, flossen, etcetera kunnen deze zeker beïnvloeden. 

Kroon vervangen

Wanneer uw kroon zijn levensduur heeft bereikt, of wanneer de kroon beschadigd of afgebroken is, kan de kroon vervangen worden. Een kroon vervangen gaat grotendeels volgens dezelfde procedure als de eerste plaatsing van de kroon. Na het verwijderen van de oude kroon, wordt de tand of kies bijgeslepen (indien nodig) en maakt de tandarts een afdruk van de kaak. De tandtechnicus zorgt er dan voor dat de te vervangen kroon op maat gemaakt wordt, en ondertussen krijgt u een noodkroon. Tijdens een tweede afspraak, twee tot drie weken later, wordt deze door de definitieve kroon vervangen en is de behandeling voltooid.

  waarom een kroon vervangen bij Kesseler Lock?

  Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde en zijn hierdoor altijd in staat om het beste advies te geven wanneer een kroon vervangen moet worden.

  • Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn nauw betrokken bij onderzoek.
  • Onze kliniek in Amsterdam is al dertig jaar toonaangevend.
  • Kesseler Lock vindt het begeleiden van de patiënt het belangrijkste aspect. Zo doen wij ook uitgebreid aan voorlichting en angstbegeleiding.
  • Verder beschikken we over de beste apparatuur.

    Vragen?

    Voor vragen over het vervangen van kronen kunt u altijd contact opnemen via 020-6449921. Liever op een andere manier? Geen probleem. U kunt ons contactformulier op elk moment invullen en wij geven hier snel een reactie op.

    Afspraak maken?

    Maandag t/m vrijdag
    van 8.15 - 12.00 en
    van 13.00 - 17.00 uur
    op telefoonummer 020-6449921.

    Spoedgevallen

    Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
    0900-8602.

    Adresgegevens

    Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
    Egelenburg 152
    1081 GK Amsterdam
    The Netherlands

    Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

    13 + 3 =

    Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

    2 + 8 =