Kroon plaatsen

Op zoek naar een tandartspraktijk die een kroon kan plaatsen? Dan bent u bij Kesseler Lock aan het juiste adres. Wij plaatsen al ruim 20 jaar kronen bij onze patiënten. Hier kunt u informatie vinden over wat een kroon precies is en welk materiaal er gebruikt wordt.

Wat is een kroon precies?

Een kroon is een kapje dat op maat is gemaakt en over een tand of kies past. Het dient als een duurzame vervanging voor uw tand of kies. Het plaatsen van een kroon is een uitstekende optie als uw tand of kies niet meer gerepareerd kan worden. Verder wordt het uitgevoerd om cosmetische redenen. Als de voortanden er niet meer mooi uitzien, dan is het een optie om een facing of kroon te laten plaatsen. Het is essentieel dat de kroon perfect aansluit bij de rest van het gebit en past bij de bewegingen van de kaak.
kronen1kronen2

Het materiaal van een kroon

Er bestaan drie varianten:

  • Porselein: dit kan in veel situaties worden gebruikt. Vanwege de kleur ziet deze kroon er heel natuurlijk uit.
  • Metaal & porselein: hierbij vormt metaal de sterke basis van de kroon en wordt dit omarmd door een porseleinen laag.
  • Metaal: dit materiaal is heel sterk en slijtvast. Ze krijgen een goud- of zilverkleurige laag. Meestal worden deze kronen alleen achterin de mond geplaatst.

Waarom een kroon laten plaatsen bij Kesseler Lock?

 Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde en zijn hierdoor altijd in staat om het beste advies te geven.

  • Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn nauw betrokken bij onderzoek.
  • Onze kliniek Tandheelkundige Implantologie in Amsterdam is al twintig jaar toonaangevend.
  • Kesseler Lock vindt het begeleiden van de patiënt het belangrijkste aspect. Zo doen wij ook uitgebreid aan voorlichting en angstbegeleiding.
  • Verder beschikken we over de beste apparatuur.