Chat with us, powered by LiveChat

Implantoloog Amsterdam

Zoekt u een implantoloog in Amsterdam? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij, de experts van Kesseler Lock, staan klaar om uw problemen te verhelpen door middel van passende zorg.

Wat doen de Implantologen van Kesseler Lock?

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten (ook wel kunstwortels) in de mensenkaak. Deze implantaten groeien vast in het kaakbot en vormen zo een nieuwe, stevige basis voor een brug, kroon of bijvoorbeeld een klikgebit. Een erkend implantoloog is tandarts of kaakchirurg die zich aantoonbaar heeft gespecialiseerd op het gebied van implantologie.

 

Wanneer worden implantaten toegepast?

Wij maken gebruik van implantaten bij het verlies van tanden. Dat kan het geval zijn bij ernstige tandvlees- of wortelontstekingen, tandbederf. Maar ook na een ongelukje tijdens het sporten, of bij een afwijking bij de geboorte. Implantaten zijn in die gevallen een goed alternatief om het gebit te herstellen.

 

Voorwaarden

Als u in aanmerking wilt komen voor een implantaat, dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet gezond zijn
  • Tandvlees moet gezond zijn
  • Er moet genoeg kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren;
  • Het kaakbot moet van goede kwaliteit zijn;
  • De implantaten en de daarop bevestigde constructie dient u goed te reinigen.

Implantaten kunnen alleen worden toegepast wanneer de groei van de kaak voltooid is. Voor jonge volwassenen rond de 18 jaar moet daarom goed gekeken worden naar de groeifase.

 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die net zo groot is als een natuurlijke tandwortel. Het is gemaakt van titanium en is ongeveer 8 tot 16 millimeter lang. Titanium wordt gebruikt omdat het menselijk lichaam dit metaal zeer goed verdraagt. Het implantaat neemt de functie van de tandwortel over en geeft de kauwkracht van het implantaat door aan het kaakbot. Door deze natuurlijke belasting blijft het kaakbot vitaal en slinkt het niet.

 

Voordelen

Implantaten voelen aan als eigen tanden en kiezen. Ze zijn in uiterlijk en functie niet van natuurlijke tanden te onderscheiden. Esthetisch en functioneel komen implantaten het meest in de buurt van natuurlijke tanden. Ook is er geen hinder meer van pijnlijke drukplekken of een prothese die loskomt. Verder heeft het ten opzichte van een prothese een positief effect op de spraak en het kauwen van voedsel. Het bijslijpen van aangrenzende tanden is ook overbodig bij bijvoorbeeld een brug. Het fundament is hier namelijk het implantaat en niet de naastgelegen tanden of kiezen.

Een uitgebreide toelichting van een volledige behandeling bij onze afdeling implantologie in Amsterdam vindt u hier.

Vragen?

Een implantaat is een erg natuurlijke manier om uw gebit te herstellen. Het menselijk lichaam verdraagt het titanium goed en ze zijn niet van natuurlijke tanden te onderscheiden. Onze implantologen in Amsterdam staan voor uw klaar om de best mogelijke zorg te bieden.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via 020-6449921. Liever op een andere manier? Geen probleem. U kunt ons contactformulier op elk moment invullen en wij geven hier snel een reactie op.

Afspraak maken?

Maandag t/m vrijdag
van 8.15 - 12.00 en
van 13.00 - 17.00 uur
op telefoonummer 020-6449921.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
0900-8602.

Adresgegevens

Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
Egelenburg 152
1081 GK Amsterdam
The Netherlands

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

8 + 3 =

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

3 + 7 =