Chat with us, powered by LiveChat

Implantaten zijn gemaakt van titanium

Een implantaat is een kunstwortel die net zo groot is als een natuurlijke tandwortel. Een implantaat is gemaakt van titanium en is ongeveer 8 tot 16 mm lang. Titanium is een metaal dat zeer goed verdragen wordt door het eigen lichaam. Het komt maar zeer zelden voor dat titanium niet goed wordt verdragen. Het implantaat neemt de functie van de tandwortel over en geeft de kauwkracht van het implantaat door aan het kaakbot. Een groot voordeel is dat het kaakbot door deze natuurlijke belasting vitaal blijft en niet slinkt.

Implantaten zijn veilig

Sinds de ontwikkeling van de implantologie in de jaren ‘60 is het gebruik van implantaten in meer dan 10.000 wetenschappelijke studies onderzocht.

Onder meer via langlopende onderzoeken, waarin implantaat gedragen oplossingen ruim 15 jaar zijn gevolgd. De afgelopen 40 jaar is er uitgebreid onderzoek gedaan. Al deze onderzoeken onderbouwen het hoge succes- percentage van meer dan 96% op overtuigende wijze.

Pijnloze ingreep en een duurzaam resultaat

Om het implantaat de functie van de tandwortel over te kunnen laten nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep en onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst.

Vervolgens groeit het bot vast aan het implantaat. Zodra het implantaat goed in de kaak is vastgegroeid, is er een solide basis ontstaan om een kunstgebit op vast te klikken of om kronen en bruggen te plaatsen.en onzichtbare fronttand vervanging.

Afspraak maken?

Maandag t/m vrijdag
van 8.15 - 12.00 en
van 13.00 - 17.00 uur
op telefoonummer 020-6449921.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
0900-8602.

Adresgegevens

Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
Egelenburg 152
1081 GK Amsterdam
The Netherlands

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

13 + 7 =

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

6 + 11 =