Gingivitis behandeling

Het behandelen van gingivitis is belangrijk om de gezondheid van de mond te herstellen. Als gingivitis niet behandeld wordt, kan dit uiteindelijk resulteren in een heftige tandvleesontsteking (parodontitis). Bacteriën zijn de oorzaak van een tandvleesontsteking. Deze bevinden zich in de tandplaque op de tanden en kiezen. De bacteriën produceren schadelijke afvalstoffen en hier treedt een afweerreactie tegen op.

De behandeling van gingivitis

Het is belangrijk om tandvleesontsteking zo snel mogelijk aan te kaarten bij de tandarts. Een tandarts of mondhygiënist kan de klachten in een beginstadium eenvoudig behandelen. Tandsteen is te hard om weg te kunnen poetsen en zal door de tandarts of mondhygiënist verwijderd worden. Zelf kunt u ook een steentje bijdragen door beter te gaan poetsen en dagelijks tussen de tanden en kiezen te reinigen met een hulpmiddel zoals flosdraad of tandenstokers. Hierdoor wordt de plaque met daarin de bacteriën verwijderd.

Waarom gingivitis laten behandelen bij Kesseler Lock?

  • Wij houden ons bezig met alle facetten binnen de tandheelkunde. Hierdoor kunnen wij elke situatie goed inschatten en verhelpen.
  • Kesseler Lock vindt het begeleiden van de patiënt het belangrijkste aspect. Zo doen wij ook uitgebreid aan voorlichting.
  • Wij bieden angstbegeleiding waar nodig.
  • We beschikken over de beste apparatuur.
  • Onze tandartsen zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën. Wij zijn nauw betrokken bij onderzoek.
  • Door deze en nog vele andere redenen zijn wij al twintig jaar toonaangevend.

Vragen?  

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via 020-6449921. Liever op een andere manier? Maak dan gebruik van ons contactformulier of de chatfunctie. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wacht niet langer en laat uw tandvleesontsteking behandelen. Laat u ook verder informeren over de preventie van ontstekingen.