Chat with us, powered by LiveChat

De voordelen van Implantaten

Zowel esthetisch als functioneel komen implantaten het meest in de buurt van natuurlijke tanden. Ze voelen dan ook aan als eigen tanden en kiezen waarmee ze in uiterlijk en functie niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.

Implantaten vormen een stabiel fundament voor een prothese. Er is geen hinder meer van pijnlijke drukplekken of het los komen van uw prothese. Het gehemelte wordt daarnaast niet langer afgedekt door de kunststof plaat van een prothese. Dit heeft een positief effect op de spraak en het kauwen van voedsel.

Implantaten maken het bijslijpen van de aangrenzende tanden overbodig wanneer er bijvoorbeeld een brug gemaakt moet worden om een verloren gegane tand of kies te vervangen. Het fundament is immers het implantaat en niet de naastgelegen tanden of kiezen.

Implantaten kunnen voorkomen dat het kaakbot slinkt dankzij de natuurlijke belasting van het kaakbot. Bot dat niet meer belast wordt omdat tanden de krachten niet meer aan het bot afgeven, slinkt. Implantaten zorgen voor afgifte van kauwkrachten aan het bot, waardoor slinken van het kaakbot wordt tegengegaan.

Afspraak maken?

Maandag t/m vrijdag
van 8.15 - 12.00 en
van 13.00 - 17.00 uur
op telefoonummer 020-6449921.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
0900-8602.

Adresgegevens

Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
Egelenburg 152
1081 GK Amsterdam
The Netherlands

“De voordelen van implantologie zijn eindeloos, maar het feit dat we verloren gegane tanden en kiezen kunnen vervangen is een geweldige vooruitgang in comfort en gezondheid”

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

9 + 3 =

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

15 + 15 =