implantologie

Het verloop van de behandeling voor implantaten


Diagnose en planning
Na een uitvoerige diagnose en planning van de behandeling worden implantaten met een korte ingreep onder plaatselijke verdoving, desgewenst ook onder volledige narcose, in het kaakbot geplaatst. Eerst zal uw persoonlijk situatie worden beoordeeld. Deze bestaat uit:

  • Een medische anamnese (beoordeling van uw algemene gezondheidstoestand).
  • Onderzoek van de complete mondholte en beoordeling van de mondgezondheid.
  • Het maken van röntgenfoto’s. Op basis van deze foto’s kan de botkwaliteit en botvolume worden beoordeeld en kan er worden be- paald hoeveel implantaten er geplaatst moeten worden alsmede op welke locatie.

het verloop van de behandeling


De ingreep
De ingreep om het implantaat te plaatsen duurt veelal maar kort. Met behulp van een snede in het tandvlees kan het implantaat in het bot worden geplaatst. De wond zal daarna worden gehecht. Doorgaans varieert dit tussen de 30 en 90 minuten. Bij een vakkundige voorbereiding en uitvoering zijn de risico’s minimaal. Implantaten worden in de regel onder plaatselijke verdoving geplaatst. Desgewenst kan er in bijzondere gevallen voor worden gekozen om de ingreep onder volledige narcose uit te voeren. Tijdens de ingreep voelt u niets. Napijn is echter een logisch gevolg van elke ingreep, maar kan door heel goed te koelen met een coldpack (ijszakje) en goede pijnstillers prima onder controle worden gehouden.

Ingroeifase
Om een duurzaam en stabiele basis voor de prothese, kroon of brug te vormen, moet het kaakbot goed vastgroeien aan het implantaat. Deze ingroeifase of heelfase duurt afhankelijk van de medische situatie en de botkwaliteit gemiddeld 6 tot 8 weken. Van deze ingroei- fase merkt u doorgaans niets. Om het ingroeien succesvol te laten verlopen is een goede mondhygiëne van groot belang. Wanneer de instructies van de behandelaar worden opgevolgd verloopt de ingroei- periode vrijwel altijd zonder problemen.


Plaatsen van de constructie op implantaten
Pas als de ingroeifase is voltooid en de implantaten vast in het bot staan kan de kroon, brug of prothese op de implantaten worden geplaatst. Het tandtechnisch laboratorium maakt deze constructies op maat en in samenwerking met uw tandarts, om een zo mooi mogelijk eindresultaat te kunnen bewerkstelligen.

Mondhygiëne en controle
Of het nu gaat om een vaste kroon of brug of om een uitneembare prothese, een goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van de nieuwe tanden en implantaten. Uiteraard zal uw tandarts of mondhygiëniste u informeren hoe u de nieuwe tanden moet onderhouden. Regelmatig de mondhygiëne door de tandarts of mondhygiëniste laten controleren is belangrijk. Ook het voorzichtig verwijderen van aanslag en tandsteen vormt een wezenlijke bijdrage aan het succes op de lange termijn.

Lees verder..


Kesseler|Lock Kliniek Tandheelkunde en Implantologie | Egelenburg 152 | 1081 GK Amsterdam | T: 020-6449921 | info@implantologie.nl | ma/vr 8:15u tot 17.00u

    

home - wat is een implantaat - de voordelen van een implantaat - wanneer een implantaat - voorwaarden behandeling - de kosten - de alternatieven - verloop behandeling mondhygiene - nazorg - film - het team - algemene tandheelkunde - Het melkgebit - esthetische tandheelkunde - facings - angstbegeleiding - gallery - prijslijst - uitleg tarieven - betalingen - contact - O7 mondspoel - Paroject verdoven - Trav-ler borsteltjes - AirAligner onzichtbare beugel - engels - duits - frans - japans - russisch - spaans

© 2014 Kliniek voor tandheelkundige implantologie