O7, Nieuwe technologie voor uw dagelijkse mondhygiŽne.


7-voudige werking helpt op basis van actieve zuurstof:

tandvlees gezond te houden
tandplak te voorkomen
bacteriŽn tegen te gaan
slechte adem te bestrijden
tanden mooi wit te houden
bij gevoelige tanden
te beschermen tegen gaatjes

De veilige werking van actieve zuurstof
O7 Active met actieve zuurstof is een nieuwe generatie producten die gebaseerd is op een innovatieve anorganisch-chemische technologie. Deze technologie is in staat op gecontroleerde wijze actieve zuurstof vrij te geven. Deze actieve zuurstof is niet de radicale vorm (O.) die door de gebruikelijke zuurstofdonoren zoals waterstofperoxide wordt vrijgegeven, maar betreft een veilige anionische vorm (O-).

O7 Active gedraagt zich als een zuurstofdonor. Eenmaal aangebracht vernietigt anionische actieve zuurstof cellen van microben terwijl het een positieve invloed op menselijke cellen heeft. De destructieve werking op cellen van microben wordt veroorzaakt door het oxiderende effect van de zuurstofionen op vetten en aminozuren, waarbij de celwand van microben wordt afgebroken. Het actieve zuurstof molecuul is zo klein dat het diep kan doordringen in het weefsel. O7 Active heeft daardoor niet het schadelijk effect dat de meeste (toxische) antimocrobiŽle stoffen zoals triclosan, chloorhexidine digluconaat en een breed scala aan biocides of conserveringsmiddelen wel hebben. Bovendien is O7 Active alcoholvrij.

Actieve zuurstof
De werking en toepassing van actieve zuurstof is niet nieuw. Al in 1957 was het Professor Boerema van het Wilhelmina Gasthuis Amsterdam die hyperbare zuurstoftherapie toepaste bij openhartoperaties. Nadien is zuurstoftherapie vooral belangrijk geworden bij probleemwonden. Men gebruikte hogedruktanks om de hyperbare zuurstof toe te dienen. Enkele jaren geleden is men er in geslaagd om actieve zuurstof in stabiele vorm te produceren. Deze technologie is gepatenteerd.


O7 Active is bewezen effectief
De therapeutische werking van actieve zuurstof bij orale indicaties is in diverse studies aangetoond. Onderzoekers hebben patiŽnten gevolgd met acute chronische parodontitis waarbij de groei van de microflora in parodontale pockets is gemeten. Resultaten tonen aan dat het toedienen van actieve zuurstof in combinatie met Scaling and Root Planing (SRP) leidt tot een significante vermindering van de hoeveelheid gram-negatieve anaerobe bacteriŽn van de subgingivale microflora. Daarnaast heeft actieve zuurstof een reeks gunstige therapeutische effecten zoals, anti-inflammatoire, anti-microbiŽle en angiogenetische.

Veiliger dan chloorhexidine
Naast een goede mondhygiŽne en professionele gebitsreiniging kan het noodzakelijk zijn de pathogene bacteriŽn te bestrijden met aanvullende producten. Tot nu toe is chloorhexidine het meest bekende antisepticum. Chloorhexidine is een effectieve bacteriedoder. Het nadeel van chloorhexidine is dat het alle bacteriŽn - waaronder echter ook de noodzakelijke bacteriŽn - doodt en het evenwicht verstoort.

Bekende bijwerkingen zijn tevens de verkleuring van tanden en tong en de verandering van de smaak door verbranding van de smaakpapillen.

Actieve zuurstof helpt bij de eliminatie van de schadelijke bacteriŽn. Het werkt langdurig en helpt nieuwe bacteriegroei tegen te gaan. De conditie van het tandvlees wordt verbeterd. Actieve zuurstof kan worden aanbevolen bij de behandeling van gingivitis, parodontitis maar ook zeker als dagelijks mondspoelmiddel om de gingiva in goede conditie te helpen houden.

In een pilot studie van JML Berendsen aan de Mondzorg Hogeschool Utrecht werd de helende werking van actieve zuurstof gemeten bij patiŽnten met parodontitis en peri-implantitis. Na 3 maanden behandeld te zijn met actieve zuurstof werd bij de groep patiŽnten met parodontitis een reductie van de pocketdiepte gemeten van 56%. In de peri-implantitis studie werd aangetoond dat 75% van het aangedane weefsel genas.

O7 mondspoelmiddel


Kesseler|Lock Kliniek Tandheelkunde en Implantologie | Egelenburg 152 | 1081 GK Amsterdam | T: 020-6449921 | info@implantologie.nl | ma/vr 8:15u tot 17.00u

    

home - wat is een implantaat - de voordelen van een implantaat - wanneer een implantaat - voorwaarden behandeling - de kosten - de alternatieven - verloop behandeling mondhygiene - nazorg - film - het team - algemene tandheelkunde - Het melkgebit - esthetische tandheelkunde - facings - angstbegeleiding - gallery - prijslijst - uitleg tarieven - betalingen - contact - O7 mondspoel - Paroject verdoven - Trav-ler borsteltjes - AirAligner onzichtbare beugel - engels - duits - frans - japans - russisch - spaans

© 2014 Kliniek voor tandheelkundige implantologie